Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Commissie I Ruimte & Duurzaamheid

Extra vergadering over Duurzaamheid

maandag 15 april 2024

20:00 - 22:00
Locatie

Raadzaal

Voorzitter
J. (Jaap) van Tiel
Toelichting

Hierbij nodigen wij u uit voor een vergadering van de raadscommissie Ruimte & Duurzaamheid op maandagavond 15 april 2024 om 20.00 uur.
De vergadering is live te volgen via RTV Hattem of via onze website: https://channel.royalcast.com/landingpage/hattem/20240415\_1/

Agendapunten

  1. 1

    Het doel van de bijeenkomst is om te informeren over de projecten en onderwerpen waaraan het college werkt op het gebied van duurzaamheid. Vanuit de raad hoeft deze avond geen richting te worden gegeven, het gaat alleen om het vernemen van informatie. Uiteraard is het wel mogelijk om vragen te stellen en van gedachten wisselen met de leden van het team duurzaamheid en met de procesbegeleider Green Deal Hattem.


    Richting de zomer wordt de gedeelde informatie verder uitgewerkt in een ‘Programma duurzaamheid’, waarvan het de bedoeling is dat de raad dit vaststelt.

  2. 2

    De Green Deal Hattem is een beweging waarin inwoners, ondernemers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden in Hattem elkaar helpen om te verduurzamen. 
    De procesbegeleider Green Deal Hattem neemt de raad mee in de ontwikkelingen binnen de Green Deal, de werkwijze die wordt gehanteerd, de ontwikkelingen binnen de initiatieven, de successen die behaald zijn, maar ook de risico’s die worden gezien. Daarnaast wordt de raad meegenomen in het jaarplan voor 2024 en wordt een beeld geschetst van de komend jaar te zetten stappen.

  3. 3

    Het team duurzaamheid neemt de raad mee in de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in Hattem. De raad krijgt een beeld van de projecten waaraan gewerkt wordt, zoals het Hattems Isolatieplan, de regionale energiestrategie (RES) en de stappen die worden gezet op het gebied van circulariteit, biodiversiteit en klimaatadaptatie. Daarnaast wordt een beeld geschetst van de kansen die voor Hattem worden gezien en de uitdagingen die daarbij spelen.

  4. 4
    Sluiting